Samen sporten is leuk! In onze diverse small group trainingen leer je veilig te belasten tijdens en na je zwangerschap. Je leert hoe je de core spieren juist en veilig gebruikt, je ademhaling kan helpen met inspanning en hoe belangrijk het aan én ontspannen van de bekkenbodemspier is. Dit alles in een klein groepsverband zodat we kunnen aanpassen op elk niveau.

Vivide mama smallgroup kolom

VivideMama biedt verschillende small group trainingen aan. Hieronder lees je het veschil tussen de programma's.

Powermama logo Training Blauw en groen

Deze Small Group training (maximaal 8 mama’s) is speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap. Het leuke van de PowerMama training is dat je andere mama’s (to be) ontmoet en samen werkt aan een betere conditie voor jou en je baby! Je lichaam verandert tijdens een zwangerschap en ook na de bevalling ben je niet 1,2,3 hersteld en daarbij kan alles anders voelen dan voorheen. Hoe je hiermee om moet gaan leer je bij onze trainingen. Daarbij is het belangrijk om te weten welke oefeningen je beter niet kunt doen tijdens je zwangerschap maar vooral focussen we ons op wat je wél kan doen om zo fit en gezond mogelijk je zwangerschap door te komen. Gemiddeld heeft één op de vier volwassen vrouwen last van klachten aan de bekkenbodem, zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en heeft drie op de tien vrouwen na de zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren).

Dit kan ontstaan door te veel belasting op de verkeerde plekken. Om dit te voorkomen hebben je corespieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Tijdens onze trainingen wordt hier door middel van diverse oefeningen aandacht aan besteed. Het doel van onze trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je te leren hoe je in het dagelijks leven de fysieke belasting op je lichaam het beste kan uitvoeren. Daarbij komt ook een stukje ademhaling kijken én werken we na je bevalling weer toe naar een sterk lichaam zodat je weer kan deelnemen aan de sport die jij het liefst beoefent. Wil je graag na je zwangerschap weer opbouwen raad ik je aan eerst de Core Restore training te volgen. Lees hieronder meer over deze training. Naast de fysieke training besteden we tijdens de PowerMama training ook aandacht aan houding, bewegingspatronen en is er altijd ruimte voor het stellen van vragen. Zo ga je goed voorbereid het moederschap tegemoet.

Powermama logo Core restore Blauw en groen

Core Restore is speciaal voor moeders die recent zijn bevallen of na hun bevalling nog niet eerder hebben gesport. Tijdens deze Small Group training (maximaal 6 mama's) gaan we de diepte in op het herstel van jouw lijf. In deze 8weekse trainingsreeks ligt de focus op connectie van de core, houding, ademhaling, coördinatie, mobiliteit, sterker worden, bindweefselherstel en bespreken we de "rode vlaggen". We gaan het hebben over het herstel van je diastase (wijking van de rechte buikspieren), je bekkenbodem en hoe je nu het beste verder kunt gaan opbouwen. Je leert precies waar je lijf op dat moment toe in staat is en hoe je dit veilig verder kunt uitbreiden. De les starten we met een heerlijke mobilty flow waarbij we de mobiliteit van het lichaam gaan vergroten en sluiten we af met een paar minuten ontspanning. Ook is er voldoende tijd om met de andere new born mama's ervaringen uit te wisselen. Dé lessenreeks om te starten na je zwangerschap.

Je kunt op elk moment van de zwangerschap instromen bij het PowerMama programma en 6-8 weken na je bevalling weer starten met de Core Restore training, mits je voldoende bent hersteld. Twijfel je of je al kunt starten na je bevalling? Vul de bekkenbodemcheck online in (www.bekkenbodemcheck.nl) voor een passend advies. Het laten doen van een postpartum check bij de geregistreerd bekkenfysiotherapeut kan één van de adviezen zijn en dan ook aan te raden (Ik werk nauw samen met deze fysiotherapeuten) Ook kun je altijd even contact met mij opnemen voor advies. 

Het PowerMama Programma & Core Restore bestaan uit een 8weeks trainingsprogramma. We starten regelmatig een nieuwe groep. Ben jij benieuwd wanneer? Check onze cursuspagina. Schrijf je in via onze cursuspagina. Benieuwd wat andere moeders van de trainingen vonden? Je leest het op deze pagina, klik hier.

VivideFIT Small Group Training

Twee keer per week kun je bij Vivide terecht voor small group training. Deze training is niet gericht op zwangere of pas bevallen mama´s maar voor elke vrouw die graag in klein groepsverband buiten wilt sporten. Moeders  die na de PowerMama, Core Restore of personal training door willen blijven sporten bij VivideMama kunnen nu deel nemen aan deze small group training.
Heb je nog nooit bij VivideMama gesport? Ook dan ben je van harte welkom om mee te doen! De groepen zijn maximaal met 10 vrouwen waardoor de kwaliteit hoog blijft, er goed gekeken wordt naar je techniek en je dus veilig sport. Daarbij is het ook nog eens heel gezellig!
Je kunt een proefles voor €12,50 komen doen. Hierna kun je een strippenkaart van 10, 20 of 30 lessen afnemen. Je mag zelf bepalen of je 1 of 2 keer per week deelneemt aan de trainingen. De training bestaat altijd uit een warming up, core oefeningen, cardio en functionele krachttraining. 
Prijzen van de strippenkaarten:

10 strippen: €125,-
20 strippen: €220,-
30 strippen: €300,-

Wil jij komen sporten bij Vivide? Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan.
Benieuwd wat andere moeders van de trainingen vonden? Je leest het op deze pagina, klik hier.