Sporten tijdens en na je zwangerschap is bijna niet meer weg te denken bij een gezonde leefstijl. Maar wat als je nog nooit hebt gesport óf je juist fanatiek sportte maar door zwangerschapsgerelateerde klachten je favoriete workout niet meer kunt doen? Dan is gespecialiseerde personal training een goed alternatief. Wil je veilig weer opstarten na je bevalling en weten hoever jouw lichaam is in het herstel? Ook daarvoor ben je aan het juiste adres. Samen gaan we aan de slag met een veilige en effectieve training.

Vivide mama personaltraining kolom

Personal Training Traject 

Ben je zwanger of recent bevallen, dan kan het lastig zijn om te bepalen wat wel en niet veilig is om te doen tijdens het sporten. Regelmatig wordt er door sportinstructeurs gezegd: “Doe maar wat goed voelt, jij kent je lichaam het beste”. Maar ja, tijdens je zwangerschap en zeker ook daarna verandert er zoveel in je lichaam dat je niet altijd goed weet wat wel en niet goed voelt. Dat is helemaal niet gek. Ook zijn er zeker punten waarop je moet letten tijdens het sporten en belasten van je lichaam. Ook als je bevallen bent en weer wilt gaan beginnen met sporten.

Bij VivideMama Personal Training leer je hoe je veilig te werk kan gaan. Tijdens de trainingen ligt er veel aandacht op het versterken van de core- en bekkenbodemspieren. Hoe je deze op de juiste manier mee laat werken in het belasten van je lichaam. Maar we kijken ook naar kracht en uithoudingsvermogen. Je leert waar je op moet letten tijdens het sporten en er is extra aandacht op het aannemen van de juiste techniek.

Dit doen we door middel van functionele bewegingen. Zo ben je goed voorbereid op alles wat op je pad komt tijdens je dagelijkse handelingen. Hoe moet je tillen, ademhalen en belasten? Daarnaast heb je alle ruimte voor het stellen van je vragen. Waar jouw lichaam aangeeft dat iets niet fijn voelt, is er voor elke oefening een alternatief. Na afloop van je reeks personal training sessies heb je een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten.

Personal Training is bij uitstek geschikt wanneer je zwangerschapsgerelateerde klachten ervaart van bijvoorbeeld een diastase, lage rugklachten, nek en schouders of bekken(bodem)klachten. Op een veilige manier bouwen we de trainingen op en ondersteun ik je bij het verbeteren van de klachten.

Ben jij zwanger of zwanger geweest en wil je onder professionele begeleiding weer gaan sporten? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 Return to Running consult 

Ben jij na je zwangerschap toe om weer te gaan hardlopen maar twijfel je of je lichaam er ook klaar voor is? Dan is een return to running consult een goed idee. Hardlopen (of high intensity training) is erg belastend voor je bekkenbodem. Tijdens de zwangerschap en in je herstel (wat tot 9-12 maanden duurt) is het hormoon relaxine dat zorgt voor verweking van je bindweefsel. Dit maakt dat je bekkenbodem de belasting minder goed aan kan en dus kwetsbaar is. Tijdens de zwangerschap raad ik dan ook af om high intensity training waarbij schokbelasting op de bekkenbodem en buikwand komt af. Na de zwangerschap is het verstandig om op een gecontroleerde manier hiermee te starten wanneer jij klaar bent om weer te gaan sporten. Ik kan je hierbij helpen. Het Return to Running consult duurt 1,5 uur waarin we samen een intake doorlopen, ik een houdingsanalyse doe, een buikspieronderzoek en een (fysieke) test. Ook geef ik je onderbouwde adviezen mee en vanuit de analyse, buikspieronderzoek en de test een advies en oefeningen die je ondersteunen in het opbouwen van het hardlopen. Op deze manier kun je veilig aan de slag met het opbouwen van je conditie. Wanneer er uit het consult komt dat je lichaam nog niet helemaal klaar is om te starten krijg je uiteraard ook advies wat je in de tussentijd kunt doen. 

Een return to running consult kan vanaf 4 maanden postpartum (eerder starten met hardlopen raad ik af omdat je bindweefsel op dit moment nog niet voldoende trekkracht heeft om je bekkenbodem goed genoeg te laten functioneren bij zwaardere belasting zoals hardlopen). 

Wil jij een afspraak maken voor een Return to Running consult of meer informatie hierover? Stuur gerust een berichtje. Dit kan hier.

 Wat kost personal training bij VivideMama? 

Ik werk met trajecten van minimaal 5 sessies. Dit betekent dat je gedurende 5 tot 10 weken 1 keer per week, of soms met een week ertussen, onder begeleiding een training doet van 60 minuten. De trainingen vinden plaats in de trainingsstudio, buiten of digitaal. Dit is afhankelijk van je wens en doel en bespreken we tijdens het intake gesprek. Wanneer het gewenste doel nog niet is behaald in de trainingsperiode is er een mogelijkheid om de trainingsperiode te verlengen. 

 Tarieven 2024

  • Intakegesprek 30 minuten: gratis
  • 5 trainingsessies: 325 euro
  • 10 trainingsessies: 635 euro
  • Return to running consult: 85 euro 

Benieuwd naar de ervaring van een PT klant? Lees de ervaringen van mama’s die je voor gingen!