Die goede oude decembermaand. 

Ik werk al bijna 13 jaar! (op dit soort momenten merk je dat je ouder wordt wanneer je al heel lang in een branche werkt) in de sportwereld. In die jaren heb ik veel zien veranderen. Van de basic aerobic lessen naar het snelle en korte trainen, functioneel trainen én de scheiding naar de body & mind lessen. Ook merk je dat, in ieder geval op de sportschool waar ik werkzaam bent, de doelgroep het liefst direct na werk komt trainen. Daar waar vroeger de lessen om 20.00 uur het drukst waren (want dan kon mama nog even de kinderen op bed leggen en daarna het huis uit) komt iedereen nu direct uit werk door en kan daarna genieten van hun avondje relaxen. Ik snap het wel. 

Maarrrrr iets wat niet is veranderd is de stilte.... de stilte in december. Want hoewel er ook genoeg mensen zijn die hun trouwe sportschema volhouden zijn er nog veel meer mensen die je in december niet of nauwelijks meer ziet. Allemaal druk, druk, druk. En dat is natuurlijk ook zo. We moeten eerst de Sint in goede banen leiden. Als die goede man nog niet koud vertrokken is komt de kerstboom direct in huis en start het hele decemberfestijn pas echt. Borrels, proefdiners, 4 dagen kerst (want ja tegenwoordig starten we op de dag van kerstavond en eindigen we 3e kerstdag) en tot slot de maand met een knaller af te sluiten op 31 december. 

Worden we hier blij van? Niet echt. Hoeveel klanten ik niet hoor zuchten en steunen dat ze alles af moeten lopen. Maar waarom? Voor wie doe je dit nu eigenlijk? Dat lijkt me een goede vraag om even bij stil te staan zo voor de gekste losbarst. Voor wie doe jij het allemaal en wordt je er zelf gelukkig van? Als jij het liefst met kerst gaat sporten, buiten wandelen of wil breien, waarom zou je dat niet doen? Wie zegt dat jij met Oud & Nieuw niet lekker in je pyama op de bank een filmpje mag kijken. Het enige wat je op die dagen misschien niet moet doen is social media langs scrollen. Want daar wordt de trend gezet van: jongens kijk het ons eens gezellig hebben in ons veel te strakke jurkje die straks niet meer lekker zit als ik twee uur heb zitten dineren. 

Wellicht klinkt dit een beetje als een negatieve blog, en zo bedoel ik dat helemaal niet. Wat ik vooral wil zeggen. Doe dit jaar eens in december waar je zelf zin in hebt. Houd je sportdagen lekker aan ookal moet je dan misschien een kerstborrel op school missen. Want geloof me, als je lekker blijft sporten in december hoef je én in januari niet alles in te halen, is het voor ons instructeurs ook gezellig als je op de club komt, voel je je veel beter door de endorfine die je aanmaakt én slaap je beter. 

Fijne decembermaand.

 

Liefs,

Vivian