- Juli 2020 - 

Via een flyer bij de verloskundigen praktijk kwam ik bij Vivian terecht. Ik wilde graag actief blijven maar wel onder begeleiding van iemand die weet waarmee je rekening moet houden tijdens de zwangerschap. Vanaf ongeveer 11 weken zwangerschap ben ik begonnen met trainen. Dit heb ik tot 39 weken kunnen doen en daarmee drie keer het programma kunnen doorlopen. Het is in elke fase van de zwangerschap erg nuttig geweest en ik kan het aanraden om vroeg te starten en zo lang mogelijk door te gaan. Ik ga hierdoor met een fitter gevoel richting het einde van de zwangerschap. Door de herhaling van de trainingen worden de technieken ook meer onderdeel van het dagelijks leven, denk je er minder over na en kan het denk ik klachten beperken of voorkomen. De trainingen zijn ook goed zelf te herhalen gedurende de week.

De afwisseling van het programma (uitleg, balans/core oefeningen en een goede workout waarbij je het gevoel hebt ook echt iets te hebben gedaan) was zeer prettig. Oefeningen worden aangepast als er klachten zijn of rekening houdend met de fase van de zwangerschap waarin je zit. Vivian neemt altijd de tijd om hier naar te vragen en kan makkelijk schakelen in haar programma.
Door de huidige situatie rondom corona heb ik alle vormen van trainen mee kunnen maken. In de sportschool, tijdens de lockdown online via Skype en de laatste weken buiten op het veld voor de sportschool. Alle vormen werkten zeer goed en het was prettig om te kunnen blijven sporten. Vivian is erg flexibel en heeft zich snel aangepast aan de omstandigheden. Ze doet dit altijd met enthousiasme en positiviteit. Tijdens de trainingen weet  Vivian te motiveren, is ze betrokken, denkt graag mee (ook buiten de lessen om) en weet een fijne en gezellige sfeer te creëren in de lessen. Ik zou de trainingen zeker aanraden!